Werkwijze Zo gaat De Leerfabriek te werk

Op maandag, dinsdag en donderdag haalt een teamlid om 14:30 uur of 14:45 uur de kinderen op van school*. Daarna zorgen wij ervoor dat het opgegeven huiswerk af is, zodat kinderen s ‘avonds lekker aan de slag kunnen met hun hobby of heerlijk kunnen ontspannen. Vragen rondom school worden beantwoord en als een kind geen vragen heeft wordt hij of zij uitgedaagd met verrijkingsopdrachten. Dit kan zijn voor rekenen, maar ook voor Engels of Spaans bijvoorbeeld! Daarna gaan de kinderen workshops kiezen aan de hand van het maand modules. Deze workshops worden allemaal samengesteld aan de hand van de 5 skills die centraal staan binnen De Leerfabriek. 

Ouder(s)/verzorger(s) kunnen hun kind ophalen tussen 17:00-17:30 uur en uiteraard mag een kind zelf naar huis lopen of fietsen. Dit word allemaal besproken tijdens het intakegesprek van uw kind.

Kinderen kunnen inschrijven op 1, 2 of 3 dagen, maar wees er snel bij! Vol = Vol!

*Basisscholen met ophaalservice in willekeurige volgorde – de Zonzeel, de Zeggewijzer en de Windhoek.

De kenmerken

Talentenontwikkeling

Kinderen gaan hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen bij ons in De Leerfabriek. Dit kan zijn op het gebied van sport, kunst, koken, taal of misschien heel iets anders! Tuinieren bijvoorbeeld!

Kleine groepjes

Persoonlijke aandacht staat bij De Leerfabriek hoog in het vaandel. Daarom kiezen wij voor kleine groepjes. Mocht een kind wat extra hulp nodig hebben of een extra zetje in de rug, dan hebben wij daar oplossingen voor. In samenwerking met het bedrijf Amego (www.amego.info) analyseren wij het probleem en zoeken wij naar de juiste oplossing!

Gezond hapje en een drankje

De kinderen beginnen hun middag in De Leerfabriek met  een gezonde energie boost. Er staat ook altijd drinken voor de kinderen klaar.

Durf uit je comfortzone te stappen!

Of het nu gaat om een nieuwe sport of een nieuw gerecht, kinderen gaan nieuwe dingen proberen bij De Leerfabriek. Cricket, golf, rugby, squash, theater of samosa’s eten zijn niet zomaar de dagelijkse dingen die kinderen tegenwoordig ervaren. Kom dit meemaken in De Leerfabriek! Vergeet niet; fouten maken mag!

Lezen + taal
In onze ‘Jungle Book’ hoek kunnen kinderen zich zo meteen verder ontwikkelen met lezen en taal. Dit doen wij niet alleen in de Nederlandse taal, maar Engels en Spaans zullen ook aanbod komen! Binnen ons team hebben wij genoeg native speakers voor al deze talen.

Ga jij mee op reis?
Alles staat bij ons in het teken van nieuwe dingen ontdekken. Zodra kinderen zijn ingeschreven ontvangen zij een Leerfabriek backpack. In deze backpack zit alles wat zij nodig hebben om mee op reis te kunnen. De kinderen checken dagelijks in en uit met hun Leerfabriek paspoort. Tegelijkertijd is dit ook het paspoort dat bestempeld wordt na elk behaalde module.