De Leerfabriek Skills De basisvaardigheden waar de kinderen mee aan de slag gaan...

Bij elke thema wordt er gewerkt vanuit de 5 basis skills van De Leerfabriek. Deze komen altijd terug in elk thema.

De Skills die geoefend worden tijdens de thema’s zijn:

  1. School: Huiswerkbegeleiding, bijles, verrijkingsopdrachten, plannen en organiseren. Misschien wel het saaiste onderdeel, maar wel één van de belangrijkste. Schoolwerk! Kinderen in Scandinavië krijgen nooit huiswerk. Men vindt dat kinderen na school tijd moeten hebben voor ‘leuke’ dingen.  Dit is iets waar de Leerfabriek 100% achter staat. Desalniettemin worstelen kinderen met vraagstukken over school. Dit wordt binnen de eerste 15 minuten van het programma getackeld in De Leerfabriek. Plannen en organiseren blijft hier ook een belangrijk onderdeel van.
  2. Sport, gezondheid en geluk: Nieuwe sporten leren kennen – Rots en water oefeningen – Gezondheid. In landen zoals Amerika, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en in Azië staat sport centraal in het dagelijks leven. Hier besteden wij veel tijd aan in De Leerfabriek. Ook komen minder bekende sporten aanbod. Denk bijvoorbeeld aan cricket, softbal en rugby. Aan sport zit natuurlijk veel meer gekoppeld dan alleen beweging! Denk aan teamwork, stevig in je schoenen staan en lekker gezond bezig zijn. Dit speelt een belangrijke rol binnen De Leerfabriek.
  3. Masterchef: Kookworkshops, ingrediënten uitzoeken, tuinieren, recepten maken en als team samenwerken. Dit speelt in Afrikaanse landen en in India een belangrijke rol. Voor jezelf zorgen en je eigen maaltijd bij elkaar kunnen sprokkelen is essentieel. De kinderen hoeven niks te eten, maar wij gaan proberen alle kinderen alles te laten proberen! Wij gaan niet alleen met de kinderen eten maken, maar wij willen ook dat de kinderen bewust worden van voedsel. Denk aan onderwerpen als: Waar komt het vandaan? Plastic gebruik. Kunnen wij het zelf kweken? etc.
  4. Art en Design: Kunst, ontwerp, knutselen, creatief bezig zijn, muziek & theater. Dit speelt allemaal een belangrijke rol binnen de 5 skills van De Leerfabriek.
  5. Wereldwijs: Andere culturen & landen leren kennen, streetwise zijn, social media gebruik en vrijwilligerswerk doen.